nieuws

camelot introduceert leegstandspolis

Geen categorie

In samenwerking met verzekeraar Interpolis en intermediair Meeus presenteert leegstandsbeheerder Camelot Beheer een nieuw product voor eigenaren van leegstaand vastgoed: de Leegstandspolis.

Deze polis biedt, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is bij leegstaand vastgoed, wel een volledige dekking van de leegstandsrisico’s. Voorwaarde is dat de eigenaar kiest voor de Camelot Aanpak’, aldus Remco van Olst, directeur Camelot Nederland. ‘Daardoor heeft het pand een bewoonde status en worden risico’s op vandalisme, kraak en verval geminimaliseerd.’ De verzekeraar maakt vervolgens een rekensommetje: Als Camelot het pand beheert, is de kans op schade aanzienlijk kleiner. Eigenaren die Camelot inschakelen worden dus beloond. De polis biedt tegen een concurrerende premie als bij normaal gebruik van een pand een volledige dekking. ‘Dat is de innovatie’, aldus P.Timmermans van Meeus. ‘Uitgebreide gevaren, opstal en inboedel zijn risico’s die we bij een leegstaand pand bijvoorbeeld niet verzekeren. Alle schade komt voor rekening van de eigenaar. Of de premies worden zo hoog dat het niet meer is te betalen.’

Reageer op dit artikel