nieuws

budget investering wk voetbal 2010: 15 mld rand

Geen categorie

De Zuid-Afrikaanse minister van Financiën, Trevor Manuel, heeft afgelopen week in zijn middellange budgetspeech bekendgemaakt, dat er aan de Wereld Kampioenschappen Voetbal in 2010 voor 15 miljard rand (1,7 miljard euro) aan nieuwe investeringen zal worden besteed.

Aan stadions zal alleen al voor 8,4 miljard rand worden aangewend en verder nog eens voor 6,7 miljard rand aan infrastructurele voorzieningen. Zuid-Afrika staat onder grote internationale druk. Van verschillende kanten wordt erop gewezen, dat de voorbereidingen voor het WK Voetbal 2010 achter liggen op ieder mogelijk schema. Volgens sommige bronnen zou de Fifa zelfs al uitkijken naar een andere land, buiten Afrika, als Zuid-Afrika niet snel vaart maakt met de bouw van vijf nieuwe stadions en het aanleggen van de noodzakelijke nieuwe infrastructuur.

Reageer op dit artikel