nieuws

brussel wil strakkere regels voor ‘time-sharing’

Geen categorie

Verkopers van deeltijd-vakantiehuisjes bedienen zich steeds vaker van trucjes om de Europese regels voor bescherming van de consument te omzeilen, heeft de Europese Commissie geconstateerd.

Daarom riep ze alle belanghebbenden op om ideeën aan te dragen voor aanscherping van de regels. Sinds 1994 bestaat er een Europese wet die consumenten beschermt tegen verkopers van time-sharing van vakantiehuisjes. Daarbij koopt iemand het recht om tijdelijk, bijvoorbeeld een week per jaar, in een vakantiehuisje te zitten. Die wet is er gekomen na klachten over de verkooppraktijken. Argeloze toeristen kregen tijdens de vakantie een op het eerste gezicht fantastisch aanbod, dat later soms afzetterij bleek. In de wet staat onder meer dat consumenten de koop na korte tijd kunnen terugdraaien. Maar inmiddels hebben verkopers nieuwe wegen gevonden. Ze werken bijvoorbeeld met een termijn die net valt onder de periode waarvoor de wet geldt.

Reageer op dit artikel