nieuws

Britten investeren in logistiek vastgoed Centraal Europa

Geen categorie

De Britse projectontwikkelaar Parkridge en vermogensbeheerder Morley Fund Management hebben het fonds Parkridge European Distribution Fund opgericht voor de ontwikkeling van grote logistieke bedrijvenparken in Centraal Europa.

Totaal willen de Britten liefst 800.000 m2 ontwikkelen, verdeeld over ongeveer tien logistieke bedrijvenparken in Polen, Hongarije, Slowakije en Tsjechië. Het investeringsvolume bedraagt totaal 200 miljoen euro. Inmiddels zijn al vier locaties aangekocht met een totale omvang van 350.000 m2. Nog eens vijf locaties zijn min of meer vastgesteld. Beleggers in het fonds zijn projectontwikkelaar Parkridge en de drie door Morley beheerde fondsen Aviva Life Funds. Morley heeft in Groot-Brittannië een vastgoedportefeuille onder beheer van 12 miljard pond. De operatie in Centraal Europa zal worden geleid vanuit het kantoor van Parkridge in Warschau door een tweehoofdige directie, bestaande uit Hans van Luijken (verhuur) en Piotr Michalski (constructie).    

Reageer op dit artikel