nieuws

british land ontwikkelt winkelcentrum in spanje

Geen categorie

British Land ontwikkelt een winkelcentrum-leisurecomplex in de Spaanse stad Zaragoza.

Het gaat hier om een van de grootste retailprojecten in de Spaanse geschiedenis met meer dan 200.000 m2. De investeringswaarde ligt rond de 500 miljoen euro. De tweede vastgoedonderneming van het Verenigd Koninkrijk heeft een joint venture gesloten met een groep van Europese private beleggers en de Spaanse bouwonderneming Copcisa Corp om het project te realiseren. Het winkelcentrum annex leisurepark heeft de naam Puerto Venecia gekregen en moet eind 2007 open gaan. Anchor tenants die nu al zijn aangetrokken, zijn Ikea, Leroy Merlin, Conforama, Decathlon, Boulanger en Porcelanosa. British Land heft een van de meest omvangrijke retailportefeuilles van Groot Brittannië. Ruim 50 procent van de totale portefeuille van 18 miljard pond is retail. British Land heeft verder aangekondigd te opteren voor een REIT-status begin 2007. Mogelijk worden dit twee beursgenoteerde vastgoedfondsen: een voor retail en een voor kantoren.

Reageer op dit artikel