nieuws

bestuurders marbella wegens corruptie opgepakt

Geen categorie

Tijdens een groots opgezette actie heeft de Spaanse politie gisteren de burgemeester van Marbella en meerdere raadsleden opgepakt.

De bestuurders van de badplaats aan de Middellandse Zee worden verdacht van corruptie. De twaalf wordt verduistering, omkoping en illegale beïnvloeding ten laste gelegd.De politie liet volgens de Spaanse radio het stadhuis ontruimen en doorzocht er kamers. Ook is huiszoeking gedaan in het woonhuis van burgemeester Marisol Yagëe.Marbella geldt al jaren als een broeinest van corruptie. Een groot deel van de 80.000 gebouwen in de stad is illegaal gebouwd. De regering van de regio Andalusië wil met een proces voorkomen dat de stad nog langer beslist over bestemmingsplannen en ruimtelijke ordening.In Marbella hebben ook veel Nederlanders vastgoedbelangen in de horeca- en woningsector. De stad werd booming, toen de zeer omstreden bouwondernemer Jesus Gil y Gil daar in de beginjaren negentig burgemeester werd. Gil ging echter vooral in zee met criminelen en omstreden welgestelden. Ook Erik de Vlieger was er actief, onder meer als mede-eigenaar, samen met Willem Endstra, van de lokale arena.

Reageer op dit artikel