nieuws

beleggers stoppen 41 mld in duits vastgoed

Geen categorie

Beleggers hebben vorig jaar voor 41,2 miljard euro in Duits vastgoed gestoken.

Buitenlandse beleggers namen daarvan 63 procent (26,1 miljard euro) voor hun rekening. De grootste instroom kwam uit het Verenigd Koninkrijk (12, 3 miljard) en de Verenigde Staten (8,5 miljard euro). Dat blijkt uit cijfers van het Bundesverband Investment und Asset Management (BVI). Belangrijkste drijfveer achter de buitenlandse investeringen vormt de verwachte waardegroei van Duits vastgoed. Volgens het BVI wijzen talloze indicatoren erop dat de Duitse vastgoedmarkt de opwaartse lijn te pakken heeft. De Duitse open-end vastgoedfondsen verkochten vorig jaar 63 objecten in Duitsland ter waarde van 2,5 miljard euro en kochten er 25 voor in totaal 900 miljoen euro.

Reageer op dit artikel