nieuws

australisch fonds koopt voor 145 mln kantoren

Geen categorie

Het Australische vastgoedfonds Rubicon Europe Trust Group (REA) koopt voor 145 miljoen euro de ontwikkeling van 58.

00 m2 kantoren nabij de luchthaven van Brussel. Dat is REA overeengekomen met de Belgische vastgoedontwikkelaar Robelco, zo meldt het Vlaamse dagblad De Tijd. Van de geplande 58.000 m2 is pas voor 24.000 m2 aan huurcontracten afgesloten. Honeywell en Hewlett-Packard zullen 8,1 jaar huren in twee gebouwen van in totaal 24.000 m2. De gebouwen worden in 2007 opgeleverd. Voor REA is het pas de tweede Europese transactie. Omdat in Australië nog nauwelijks vastgoedprojecten van kwaliteit te koop zijn, is het fonds op zoek naar meer interessante investeringen in Europa (en de Verenigde Staten). REA betaalt overigens nu pas 18,9 miljoen euro, de rest zal het fonds voor 2010 hebben betaald.

Reageer op dit artikel