nieuws

amvest zet fors in op groei van woningportefeuille

Geen categorie

Vastgoedonderneming Amvest breidt de komende jaren haar woningportefeuille aanzienlijk uit.

Amvest denkt daarbij aan een groei van minimaal 1000 woningen per jaar. Aldus Menno Maas, algemeen directeur van Amvest vandaag in een exclusief interview met Vastgoedmarkt. ‘Wij hebben de afgelopen jaren onze portefeuille flink opgeschoond, waardoor het aantal woningen met in totaal ongeveer 18.000 eenheden vrijwel hetzelfde is gebleven. Onze aandeelhouders PGGM en Aegon willen hun allocatie van beleggingsmiddelen in Amvest verder uitbreiden. Wij zullen dus de komende jaren minder desinvesteren dan we gewend waren en sturen aan op een investeringsniveau van 250 tot 300 miljoen euro per jaar. Dat komt neer op 10 procent van ons belegd vermogen.’ De woningportefeuille van Amvest (inclusief ex-artikel 10 woningen Aegon) bestaat op dit moment uit 18.000 woningen met een belegd vermogen van 1,7 miljard euro (cijfers eind 2005). Amvest heeft daarnaast een ontwikkelingspijplijn van 1,5 miljard euro, goed voor een productie van 7500 woningen in de komende zes jaar. Door deze ontwikkelingspijplijn is dus een jaarlijkse aanwas met ongeveer 1250 nieuwe huurwoningen langjarig verzekerd. In 2005 ging Amvest al voor 375 miljoen euro nieuwe investeringen aan, wat overeenkomt met ongeveer 1800 woningen. Menno Maas: ‘Gezien de marktsituatie is nu het moment aangebroken de woningportefeuille substantieel uit te breiden. Het kortetermijnstreven is om de Amvest-portefeuille eind 2008 naar 22.000 woningen te brengen.’ Meer informatie over de uitbreidingsstrategie van Amvest in Vastgoedmarkt van januari 2006, die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel