nieuws

amerikaanse onderscheiding voor musiskwartier arnhem

Geen categorie

De binnenstedelijke herontwikkeling Musiskwartier in het Arnhemse centrum (37.

00 m2) van Multi Vastgoed is tijdens het Amerikaanse Congres voor Nieuw Urbanisme onderscheiden met de prestigieuze ‘Award of Excellence’ in het kader van de CNU Charter Awards 2006. Het was het enige ingediende project dat de unanieme steun van alle tien de juryleden kreeg.Het juryrapport spreekt van ‘een fantastisch project – simpel qua concept maar tegelijk complex als oplossing. Dit intense samenspel van verschillende gebruiksdoeleinden is een cruciaal element in deze uiterst rijke, stedelijke ontwikkeling die straks als een ontbrekend puzzelstuk in het hart van de historische stad zal passen.’ De jury stelt verder dat het herontwerp van de bestaande straten- en blokkenstructuur, de wijze waarop historische gebouwen en grootwinkelbedrijf uitstekend samengaan, het aanbrengen van een laag woningen boven de winkels en het integreren van een galerij en nieuwe pleinen, duidelijk maken waar de term ‘ontwerp’ in het woord ‘stedenbouwkundig ontwerp’ voor staat.Marcel Kokkeel, directeur Multi Vastgoed: ‘Het gaat hier om een grote, binnenstedelijke ontwikkeling, die impact heeft op de hele stad en zelfs op de regio. We zijn zeer trots op deze vroegtijdige erkenning die natuurlijk ook de gemeente Arnhem toekomt, de architecten en alle overige betrokken partijen. We zien er naar uit om het project verder af te ronden.’ Het Musiskwartier is bijna voltooid en zal op 24 augustus aanstaande officieel worden geopend. Het project omvat 32.000 m2 winkels, inclusief een vernieuwde V&D, uitbreiding van de parkeergarage, een ondergrondse fietsenstalling en 76 luxe koopappartementen boven de winkels. Het project ligt in het centrum van Arnhem en wordt omsloten door de Roggestraat, het Land van de Markt, de Beekstraat, de Velperbinnensingel, Nieuwstad en het Johnny van Doorneplein. Ontwikkelaar is Multi Vastgoed uit Gouda. Het Masterplan is van T+T Design. Architecten zijn Robert A.M. Stern Architects (VS), Kraaijvanger Urbis (Rotterdam), Kuijper Oosterheert Wubben (Den Haag) en Rappange en Partners uit Amsterdam. Het project is eigendom van Interpolis Pensioenen Vastgoed ten behoeve van Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw en Stichting Samenwerking voor het Slagersbedrijf. Vendex KBB is eigenaar van warenhuis V&D.

Reageer op dit artikel