nieuws

AM op shortlist voor ‘Tuscany of the North’

Geen categorie

AM Development is een van de drie vastgoedontwikkelaars die zijn geselecteerd voor een nieuw binnenstedelijk project in de Britse stad Barnsley.

De plannen voor het Barnsley Markets Project, dat een investering vraagt van 150 miljoen pond (225 miljoen euro), worden lokaal al aangeduid als pogingen om het stadscentrum van Markets Hill te veranderen in het ‘Tuscany of the North’.Naast AM zijn ook 1249 Partnership (een joint venture van Ashcroft Estates en de Guildhouse Group) en Amec Developments uit twaalf geïnteresseerde ontwikkelaars geselecteerd. De drie ontwikkelaars hebben plannen ingediend voor een winkelcentrum met veel leisure-activiteiten, alsook sociale en culturele bestemmingen. Deze plannen worden volgende maand door de gemeenteraad van Barnsley en door grondeigenaar Yorkshire Forward aan de lokale bevolking gepresenteerd. Yorkshire Forward kocht het afgelopen jaar het terrein van de centrale markt van Barnsley, Markets Hill. Er is een masterplan voor het project opgesteld, gemaakt door architect Will Alsop. De definitieve keuze voor de ontwikkelaar voor het Barnsley Markets Project wordt in september bekendgemaakt.     

Reageer op dit artikel