nieuws

akron en curzon in een joint venture

Geen categorie

De Akron Groep uit Hoofddorp en de Britse vastgoedbelegger Curzon Capital Partners zijn een strategische joint venture aangegaan.

Hiervoor is een vastgoedportefeuille aangekocht van 18 objecten bestaande uit kantoren, distributieruimten en gemengd vastgoed en met een totaal metrage van 118.000 m2. Het gaat hier om een deel van de Nederlandse Akron-portefeuille, die hiervoor is ingebracht. Het is de bedoeling dat deze portefeuille binnen twee jaar verder wordt uitgebreid naar een half miljard euro of meer in het pan-Europese vastgoedfonds. De ingebrachte portefeuille ligt rond de 160 miljoen euro, zo heeft Vastgoedmarkt uit de markt vernomen. CB Richard Ellis is bij de deal opgetreden als adviseur voor Curzon.Het Curzon Capital Partners II LP fonds is ondergracht bij de Curzon Funds Group via Ixis AEW Europe. Curzon heeft samen met partners in de VS en Singapore voor ruim 27 miljard euro aan vastgoed wereldwijd in beheer. Akron blijft overigens nadrukkelijk bij de portefeuille betrokken en gaat ook gewoon door met het uitbouwen van haar Nederlandse portefeuille, al dan niet in een joint venture met andere partijen.

Reageer op dit artikel