nieuws

Ahold verkoopt Spaanse winkels voor 685 miljoen euro

Geen categorie

Ahold heeft zijn supermarkten in Spanje voor 685 miljoen euro verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Permira.

Het gaat om bijna 600 vestigingen die opereren onder de namen Supersol, Netto, Hipersol, Hiper Dino en Cash Diplo. Gezamenlijk realiseerden de Spaanse supermarkten van Ahold vorig jaar een omzet van ongeveer 2 miljard euro. Ahold-topman Moberg stelt in een schriftelijke verklaring dat de verkoop een belangrijke stap is in het desinvesteringsprogramma. ‘Dit bewijst dat wij continu werken aan het verbeteren van onze balans en het terugbrengen van onze nettoschuldpositie.’ Permira is een Europese investeringsmaatschappij die optreedt als adviseur van de achttien Permira-fondsen, die een totale omvang hebben van ongeveer 11 miljard euro. Permira heeft door meer dan 260 transacties in vijftien landen geïnvesteerd in ondernemingen die actief zijn in uiteenlopende sectoren en regio’s.     

Reageer op dit artikel