nieuws

Aedes wil oprichting ‘woonhotels’ ondersteunen

Geen categorie

Woningcorporatiekoepel Aedes wil een stichting ‘Kamers met kansen’ oprichten die corporaties ondersteunt bij de ontwikkeling van speciale woonvoorzieningen voor jongeren in een achterstandpositie.

Aedes haakt daarmee in op het groeiende aantal werkhotels, dat dergelijke jongeren een stabiele plek biedt om aan hun toekomst te kunnen werken. De Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) is enkele jaren geleden het project ‘kamers met kansen’ begonnen. Inmiddels zijn er landelijk 150 van deze kamers voor jongvolwassenen, ondergebracht in negen gebouwen. Aedes verwacht volgend jaar een voorraad van 350 kamers. De op te zetten stichting moet ervoor zorgen dat gemeenten, corporaties en opvanginstanties niet alles op eigen houtje hoeven te bedenken, maar via dit centrale platform informatie kunnen inwinnen.

Reageer op dit artikel