nieuws

Actieplan Regieraad moet vertrouwen bouwsector herstellen

Geen categorie

De Regieraad Bouw heeft gisteren haar actieplan Van Raad naar Daad gepresenteerd.

De Regieraad gaat goede voorbeelden promoten, transparantie begeleiden en stimuleren, onderzoeksprogramma’s ondersteunen en ervaringen in andere landen en sectoren in kaart brengen. Tijdens het eerste jaarlijkse congres van de Regieraad Bouw, dat in november wordt gehouden, zullen de eerste resultaten worden gepresenteerd.De ministeries van Economische Zaken, VROM en Verkeer & Waterstaat hebben de Regieraad Bouw op 6 februari 2004 in het leven geroepen om het vertrouwen in de bouwsector te herstellen, te komen tot vrije mededinging in de sector en de prijs/kwaliteitverhouding te verbeteren.De Regieraad bestaat uit dr J.C.M. Hovers, oud-voorzitter raad van bestuur Stork en Océ (voorzitter); drs R. den Dunnen, oud-havenwethouder Rotterdam en oud-secretaris generaal VROM; ir J.C. Huis in ’t Veld, voorzitter raad van bestuur TNO; mr M.E.C. Pernot, algemeen directeur Vereniging Eigen Huis; ir G.J. van de Pol, algemeen directeur bouwbedrijf Midden Betuwe; ir K. Rijnboutt, oud Rijksgebouwmeester en -hoogleraar TU Delft; drs C.E. Roozemond, directeur Interprovinciaal Overleg; prof. mr M. Scheltema, voorzitter WRR; en ir A.B. Smaal, vice-president Shell Global Solutions.

Reageer op dit artikel