nieuws

aantal watersportwinkels neemt fors toe

Geen categorie

Het aantal winkeliers dat zich bezighoudt met de verkoop van watersportartikelen is in tien jaar tijd bijna verdubbeld.

Begin dit jaar waren er 400 van deze ondernemers, tegen 235 in 1996. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. De sector bestaat vooral uit kleine bedrijven. De helft van de winkels wordt bestierd door een persoon, terwijl 90 procent van de ondernemingen minder dan vijf personeelsleden heeft. De groei in de branche verloopt gestaag, met pieken in 1997, 2004 en 2005. Twee jaar geleden steeg het aantal watersportwinkels met 14 procent. Noord-Holland telt de meeste verkopers van watersportartikelen, gevolgd door Zuid-Holland en Friesland. Die laatste provincie zag het aantal winkels in de afgelopen zes jaar verdubbelen.

Reageer op dit artikel