nieuws

30.000 m2 kantoor wordt geimplodeerd

Geen categorie

Het beleggingsvehikel Brouwershof van Cor van Zadelhoff en de Maarsen Groep halen 30.

00 m2 kantoorruimte uit de markt. Op de Provada verklaarde Cor van Zadelhoff dat begin juli Kronenburg City in Amstelveen met 30.000 m2 over drie torens – tegen de grond gaat. Dit complex, waarin vroeger het GAK en de Belastingdienst zaten – is inmiddels al geheel gestript. De eigenaren slaagden er de afgelopen jaren niet in om het complex opnieuw te verhuren en hebben nu besloten het verlies te nemen en het te laten imploderen. Het complex dateert uit 1973-1974 en kwam uiteindelijk voor ongeveer 100 miljoen gulden in handen van de huidige eigenaren. Pogingen om het complex een nieuwe bestemming te geven, bijvoorbeeld voor studentenhuisvesting, liepen recentelijk spaak. Van Zadelhoff op de Provada: ‘Als er voor verouderde kantoorgebouwen geen bestemming meer gevonden kan worden, moeten beleggers ook het lef hebben om hun verlies te nemen en de mogelijkheid te creëren voor een nieuwe bestemming van de grond en locatie.’

Reageer op dit artikel