blog

Het nieuws van Brigit Gerritse

Geen categorie

Het nieuws van Brigit Gerritse

Ik schrijf deze column in een stil hoekje op de Provada. Nog 3 uur en dan is de beurs weer voorbij. Tientallen gesprekken, presentaties, paneldiscussies, pop-up-colleges en debatten verder heb ik weer een boekje vol met mooie uitspraken.

Want delen is het nieuwe hebben, en dat geldt niet alleen voor spullen maar juist ook voor kennis en nieuwe inzichten. ‘Hoe realiseren we krimp? We weten nog niet eens hoe we een uitbreiding moeten realiseren’. ‘Het beste ontwerp is een rechte lijn. Die wordt het beste begrepen door de buren’. ‘We kunnen leren van de mieren: alleen stel je niet zo veel voor, maar samen kan je grootse dingen bewerkstellingen’. ‘Co-creatie is mooi maar iemand moet wel de verantwoordelijkheid nemen. Ook handig als die het niet goed doet; dan weet je tenminste wie je moet ontslaan’. ‘We zijn aan het zeilen. Dan moet je je koers goed onthouden. Je stip op de horizon. Ook als de wind draait’. ‘Samenwerken? Een kameel is een paard ontworpen door een commissie.’ ‘Omarm toeval’. ‘Een Japanse toerist die in het centrum van Edam vraagt; Where can I find the exit?’ ‘De stad is een verdienmodel op zich’. ‘Winkels maken de stad’.

Het hoe en wat is nog niet helemaal duidelijk. Maar het waarom is inmiddels wel diep doorgedrongen tot onze sector.

Brigit Gerritse, directeur Nederlandse Raad van Winkelcentra

>

Reageer op dit artikel