blog

Nieuwsstelling: alleen herontwikkelaars overleven

Geen categorie

Nieuwsstelling: alleen herontwikkelaars overleven

In 2011 was bij bijna een kwart van al het opgeleverd kantoor- en winkeloppervlak sprake van herontwikkeling. Die tendens van herontwikkeling en transformatie van verouderde kantoren en winkels zet door. Het aantal plannen voor geheel nieuwe ontwikkelingen is afgelopen jaar opnieuw fors afgenomen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Nieuw Commercieel Vastgoed van brancheorganisatie Neprom, dat voor negende keer plaatsvond.

De ontwikkelsector ondergaat volgens de onderzoekers ‘een metamorfose’. Partijen gaan op zoek naar de kansen die de markt nog wel biedt. Steeds vaker betreft dit herontwikkeling en transformatie van verouderd vastgoed in bestaand stedelijk gebied. Die trend zal doorzetten. Herontwikkelaars hebben dan ook de toekomst, pure ontwikkelaars overleven niet. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel