blog

Het nieuws van Helwin Teunissen

Geen categorie

Het nieuws van Helwin Teunissen

De val van voorheen toonaangevende ontwikkelaars is betreurenswaardig, vindt Helwin Teunissen, partner bij XO Property Partners, maar de val van het kabinet is zijn belangrijkste nieuws van de laatste week van april.

Teunissen: ‘De Nederlandse politiek eist dat de burger aflost op haar hypotheken, maar de politieke partijen accepteren elk jaar een stijging van de schuld van meerdere procenten. De komende weken zal moeten blijken of deze politieke crisis op korte termijn haar weerslag heeft op de economie. Hoe reageren de financiële markten? Wat is de invloed op het producenten- en consumentenvertrouwen?

De reactie van de vastgoedmarkt op de eerdere crises in 2008 en 2011, was angst en verlamming: de beste beslissing was het nemen van geen beslissing. Hiermee vielen de investeringen en opnames stil. Het is nu tijd om nieuwe kansen te grijpen en te acteren in deze nieuwe werkelijkheid. Focus op de plussen, niet op de minnen. Nederland is nog steeds een welvarend land dat stijgt in vele ranglijsten over leefbaarheid, concurrentiekracht en onderwijs. Ook dat is de nieuwe werkelijkheid.’

Lees het artikel Bouwend Nederland: val kabinet pijnlijk

Reageer op dit artikel