nieuws

Sterk eerste half jaar Montea

Financieel

Logistiek vastgoedbelegger Montea heeft zijn resultaat in het eerste half jaar zien groeien met 51 procent tot 24,1 miljoen euro.

Sterk eerste half jaar Montea

Dat meldt het beursgenoteerde Belgische vastgoedbedrijf, waarvan een aanzienlijk deel van de portefeuille, zo’n 450.000 m2, in Nederland ligt. Het resultaat per aandeel is gegroeid met 22 procent tot 1,65 euro. Op basis van een pay-out ratio van 80 procent zal het dividend per aandeel uitkomen ‘richting 2,50 euro’.

Voor heel 2019 verwacht het management een resultaat per aandeel richting 3,25 euro, dat zou neerkomen op een toename van 10 procent ten opzichte van 2018.

De reële waarde van de vastgoedportefeuille steeg met 192,3 miljoen euro oftewel 21 procent ten opzichte van eind 2018. Na de verkoop van het distributiecentrum te ’s Heerenberg ter waarde van 24 miljoen euro in het derde kwartaal 2019, blijft het de ambitie om de vastgoedportefeuille te laten groeien boven de 1,1 miljard euro.

De bezettingsgraad bleef gedurende de eerste jaarhelft boven 97,5 procent. De gemiddelde resterende looptijd van de huurcontracten op eerste vervaldag bedraagt meer dan 7,5 jaar.

Reageer op dit artikel