nieuws

Groei in outletcentra voor ambitieus Neinver

Financieel

De  Spaanse vastgoedbelegger en -ontwikkelaar Neinver heeft omzetgroei gerealiseerd in haar outletportfolio over 2018.

Groei in outletcentra voor ambitieus Neinver
The Style Outlets in Halfweg

De totale omzet bedroeg  971 miljoen euro, een like-for-like groei van 3 procent ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf heeft 42,3 miljoen bezoekers verwelkomd in haar 15 outletcentra in Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland en Polen. Een sterk laatste kwartaal en vooral de omzet  rondom Kerstmis droegen bij aan de omzetgroei. De solide jaarcijfers voor de centra, beheerd door Neinver, werden ondersteund door een sterk laatste kwartaal en vooral door de omzet rondom Kerstmis.

Krachtig beheer

‘Deze resultaten zijn het gevolg van onze strategie om een autonome omzetgroei te realiseren’,  zegt Carlos González, Neinver’s managing director. ‘Dit doen wij door krachtig beheer en door te investeren in renovaties. Op deze manier creëren wij een unieke winkelbeleving voor zowel lokale bezoekers als toeristen in ons gehele portfolio.’

Nieuwe leasecontracten

Barbara Somogyiova, Leasing Director Europa: ‘De merken waarmee wij samenwerken zijn over de afgelopen vijf jaar gemiddeld met 8 procent gegroeid. Dat is een enorme groei ondanks stormachtige ontwikkelingen in de retailsector. Retailers omarmen ons businessmodel volledig en we hebben 350 nieuwe leasecontracten gesloten in 2018.’

Bezetting 96 procent

De totale bezetting van Neinver’s outletportfolio, dat bestaat uit ongeveer 600 merken en bijna 1.400 winkels, bleef hoog met 96 procent. Binnen het portfolio zijn een aantal nieuwkomers en merken verder gegroeid in 2018. Dit zijn onder meer Gant, Guess, Hackett, Karl Lagerfeld, Scotch & Soda, Thomas Sabo, Trussardi en Under Armour.

Verdubbeling in 5 jaar

Neinver wil  de komende vijf jaar het aantal nieuwe bezittingen in de pijplijn te verdubbelen door bouw, uitbreiding en acquisitie. Hierdoor moet ongeveer 150.000 m2 winkeloppervlakte aan nieuwe ruimte wordt toegevoegd.

Outletcenter Amsterdam

In Halfweg, nabij Amsterdam, is de bouw van Neinver’s eerste Nederlandse project van start gegaan. Het project zou volgens de oorspronkelijke raming van Neinver al in 2018 zijn deuren al openen, maar liep grote vertraging op door juridische procedures en gesteggel over de parkeervoorzieningen. In Frankrijk werkt het bedrijf aan haar tweede Franse outletcenter, Alpes The Style Outlets, dat nabij de Zwitserse grens tussen Genève en Lyon ligt. Beide nieuwe locaties moeten in 2020 open gaan.

Neinver zal ook, in samenwerking met investeerder 6B47, Silesia Oulet in Gliwice (Polen) gaan leiden. Deze outlet opent in de lente van 2019.

Reageer op dit artikel