nieuws

ACM paait vrijgesproken huizenhandelaren met schikking

Financieel

Zestig van kartelvorming vrijgesproken huizenhandelaren krijgen opgeteld zo’n 2,5 miljoen euro schadevergoeding aangeboden voor hun onterechte vervolging door kartelwaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM), schrijft het FD.

ACM paait vrijgesproken huizenhandelaren met schikking

Hoe meer huizenhandelaren instemmen met de schikking, des te hoger het tekengeld is dat de overheid iedere huizenhandelaar aanbiedt. Zij werden vorig jaar vrijgesproken. Huizenhandelaren die anoniem willen blijven, betitelen het aanbod van de overheid als ‘chantage’.

De aangeboden schadevergoeding staat volgens het FD in een vertrouwelijke brief die het kantoor van landsadvocaat Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn vorige maand aan tientallen huizenhandelaren stuurde.

Reageer op dit artikel