Dynamis steunt Manifest Duurzaamheid Jan Terlouw

Dynamis steunt Manifest Duurzaamheid Jan Terlouw

Makelaarsverband Dynamis heeft besloten het Manifest Duurzaamheid van Jan Terlouw te steunen door duurzaamheid en de waarde ervan altijd op te nemen in taxaties.

Duurzaamheid zou geen hot item, maar de norm moeten zijn, stelt het samenwerkingsverband van regionale makelaars Dynamis. Daarom heeft het besloten tot het steunen van het Manifest Duurzaamheid van Jan Terlouw.

Ontwikkelaars, beleggers, financiers en huurders hechten steeds meer waarde aan een duurzaam gebouw, constateert Dynamis. Dynamis Taxaties heeft gezocht naar een methode om die waarde concreet en transparant inzichtelijk te maken. Als eerste lukte het Dynamis Taxaties om duurzaamheid in waarde uit te drukken en standaard op te nemen als een apart hoofdstuk in elk taxatierapport. Veel toonaangevende financiers werken nu volgens deze duurzaamheidsmethode.

Directeur Baldwin Poolman van Dynamis Taxaties stelt dat nationaal en internationaal blijkt dat duurzaamheid effect heeft op de waarde van vastgoed. 'Door dit transparant te verwerken in onze taxaties proberen wij niet alleen inzicht te verschaffen, maar opdrachtgevers ook aan te sporen om duurzaamheidsinvesteringen te doen.'

Om  opdrachtgevers aan te sporen  met duurzaamheid aan de slag te gaan, neemt Dynamis Taxaties zogeheten quick wins op in het taxatierapport. Deze maatregelen zijn praktisch, uitvoerbaar en inzichtelijk, naast de langetermijninvesteringen en -opbrengsten.

Wat staat er in het Manifest Duurzaamheid?

Tien jonge politici ondertekenden het Manifest Duurzaamheid van initiatiefnemer Jan Terlouw. Het bestaat uit vijf punten die het kabinet moeten aansporen om concretere maatregelen te nemen op het gebied van milieu.

  1. De temperatuurstijging beperken met 2 graden Celsius
  2. De vervuiler laten betalen
  3. Elke nieuwe maatregel toetsen aan het effect ervan op de aarde
  4. Multinationals niet minder belasting laten betalen dan midden- en kleinbedrijf
  5. De menselijke maat de norm laten zijn in wetgeving, regelgeving en beleid.
Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.