nieuws

Vastned wil restant Belgische tak kopen

Financieel

Vastned  wil restant Belgische tak kopen
Taco de Groot, ceo Vastned

Vastned Retail heeft de intentie om een overnamebod uit te brengen op alle aandelen in Vastned Retail Belgium die het beursgenoteerde vastgoedfonds nog niet in bezit heeft.

Tot nu wordt 65,49 procent van de aandelen in Vastned Retail Belgium direct of indirect gehouden door Vastned Retail.  Het resterende belang van 34,51 procent omvat 1,75 miljoen aandelen. Het voorgenomen overnamebod van 57,50 euro in contanten per aandeel vertegenwoordigt een respectieve premie van 27,6 en 26,7 procent ten opzichte van de gewogen gemiddelde aandelenkoers over een periode van een en drie maanden voorafgaand aan dit bericht.

Het bod biedt bovendien een premie van 9,0 procent ten opzichte van de nettowaarde (reële waarde) per 30 september 2017. Dit bod waardeert Vastned Retail Belgium op een ondernemingswaarde van 395 miljoen euro. Na afloop van het voorgenomen overnamebod zal de Belgische beursnotering worden geschrapt.

Het overnamebod zal geen invloed hebben op de werkgelegenheid van Vastned Retail Belgium. Vastned verwacht ook geen substantiële wijziging van de strategie van Vastned Retail Belgium. Het overnamebod heeft een aanvaardingsdrempel van ten minste 90 procent van de aandelen.

Reageer op dit artikel