nieuws

Camelot Europe opent kantoor in Helsinki

Financieel

Camelot Europe opent kantoor in Helsinki

Camelot Europe heeft zijn eerste vestiging geopend in de Finse hoofdstad Helsinki.

Dat meldt het van oorsprong Nederlandse bedrijf, dat actief is in zes landen. Camelot’s nieuwe business development directeur in Finland Anna-Maija Grandy is helder: ‘We kunnen het ons niet veroorloven meer dan 1 miljoen vierkante meter aan leegstaande panden in Helsinki te negeren, terwijl we anderzijds geconfronteerd worden met een gebrek aan betaalbare kamers voor studenten, starters en tijdelijke arbeidskrachten.’

Het Camelot Property Guardians concept biedt Finse eigenaren van onroerend goed de mogelijkheid om de leegstandskosten en risico’s enorm te verminderen, terwijl tegelijkertijd tijdelijke kamers en werkruimten worden gecreëerd.

Vastgoedeigenaren en overheidsfunctionarissen in Finland hebben volgens Camelot positief gereageerd op het nieuwe concept. De Finse Associatie van Eigenaren van Onroerend Goed, RAKLI, bezocht Nederland eerder dit jaar om meer inzicht te krijgen, vooral omdat Amsterdam vergelijkbare problemen had met leegstaand vastgoed. Tijdelijke transformaties hebben bijgedragen tot een drastische vermindering van het aantal ongebruikte gebouwen.

Het Property Guardian Concept creëert betaalbare woningen voor werkers, starters en studenten in tijdelijk ongebruikt vastgoed. Eigenaren, zoals gemeenteraden, onderwijs- en gezondheidsinstellingen, woningorganisaties, investeerders en kerken nodigen Camelot uit om tijdelijke gebruikers als hun ogen en oren ruimte te bieden in de panden. De eigendommen worden door het tijdelijk gebruik beschermd tegen kraken, vandalisme, diefstal en inbraak. Camelot heeft meer dan 10.000 projecten beschermd en meer dan 100.000 tijdelijke kamers gecreëerd in meer dan 1.000 steden in Europa sinds de start in 1993.

Reageer op dit artikel