nieuws

Kempen Global Property Fund rendeert 11,6 procent

Financieel

Het Kempen (Lux) Global Property Fund heeft de afgelopen drie jaar een gemiddelde jaarlijks rendement van 11,6 procent behaald. Het fonds belegt in wereldwijd beursgenoteerd vastgoed.

Dat is ruim boven de index van 8,2 procent (FTSE Epra/Nareit). Matthijs Storm, hoofd van het vastgoedteam van Kempen, schrijft dit resultaat toe aan de data-gedreven aanpak van het fonds. ‘Ons team heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om een eigen data-infrastructuur op te bouwen. Iedere dag verzamelen we 22,5 miljoen relevante datapunten voor 200.000 vastgoedobjecten wereldwijd. We combineren deze data-infrastructuur met onze eigen visie op de vastgoedmarkt en de vastgoedondernemingen die daarin actief zijn. Dit stelt ons in staat snellere en weloverwogen beleggingsbeslissingen te nemen. De resultaten van het fonds in de afgelopen 3 jaar laten zien dat we een goede keuze hebben gemaakt om op deze manier te werken. In de toekomst zetten we dit dan ook zeker voort.’

Vastgoed is één van de beleggingscategorieën waarin Kempen zich sinds de jaren negentig heeft gespecialiseerd. In 2011 is Kempen al gestart om de data-gedreven aanpak, de bijbehorende processen en vaardigheden uit te werken en af te stappen van de traditionele manier van het analyseren van vastgoedobjecten.

Naast het Kempen (Lux) Global Property Fund dat beschikbaar is voor internationale investeerders, is het Kempen Global Property Fund gericht op Nederlandse investeerders.

Reageer op dit artikel