nieuws

Rabobank: huizenprijzen stijgen 7,6 procent in 2017

Financieel

Rabobank: huizenprijzen stijgen 7,6 procent in 2017
Woningen in GE-bank Herengracht

De Nederlandse huizenprijzen stijgen in 2017 met 7,6 procent door de grote krapte, de groei van steden, het economische herstel en de lage rente.

Dat voorspellen economen van Rabobank. Door licht stijgende rentes en slechtere betaalbaarheid zal de prijsstijging in 2018 naar verwachting met 7,0 procent iets lager uitvallen. De bank waarschuwt voor bubbels in sommige steden en dan vooral Amsterdam en Utrecht. Daar gaan woningen door verwachte verdere prijsstijgingen ver boven de initiële vraagprijs van de hand.

Na een recordaantal verkopen in de eerste helft van het jaar verwacht Rabobank in de rest van 2017 een minder sterke groei van het aantal transacties. Aan het einde jaar staat de teller op 240.000 verkochte woningen, denkt de bank.

Reageer op dit artikel