nieuws

Huren woningen Londen dalen

Financieel

Huren woningen Londen dalen

Voor de vierde opeenvolgende maand zijn de huurprijzen van woningen in Londen gedaald, meldt verhuurder Homelet.

De gemiddelde maandhuur voor nieuwe contracten bedroeg in juli 2017 1.728 euro, een daling van 0,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het gemiddelde voor heel Groot-Brittannië was 1.022  euro. De Londense woningmarkt verzwakt. Onzekerheid omtrent de Brexit leidt ertoe dat consumenten afwachtend zijn.

De dalingen zijn al een jaar geleden voorspeld. Vastgoedmarkt meldde op 27 juli 2016: ‘De huren in Londen dalen als gevolg van de Brexit, aldus sommige makelaars. Meer woningen worden op de markt aangeboden aangezien potentiële verkopers besluiten hun woning te verhuren en de onzekerheid over de Brexit af te wachten.’

Reageer op dit artikel