nieuws

Hogere winst vastgoedfinancier Berlin Hyp

Financieel

De Duitse commercieel vastgoedfinancier Berlin Hyp heeft zijn winst voor belasting in de eerste jaarhelft zien stijgen van 13 miljoen naar 44 miljoen euro.

Hogere winst  vastgoedfinancier Berlin Hyp

Dat maakte Berlin Hyp vrijdag 11 augustus bekend. De Duitse bank is een van de grootste buitenlandse spelers op de Nederlandse commercieel vastgoedfinancieringsmarkt. Over de ontwikkeling van het Nederlandse leningboek deed de bank geen mededelingen. Vorig jaar had Berlin Hyp in ons land voor 1,2 miljard euro uitstaan.

Met nieuwe financieringen ter waarde van in totaal 3,1 miljard euro (inclusief de verlenging van langjarige leningen) in de eerste zes maanden van dit jaar verstevigt de bank zijn positie. In de overeenkomstige periode vorig jaar zette de bank voor 2,9 miljard aan nieuwe leningen weg. Berlin Hyp spreekt van een ‘zeer competitieve’  en uitdagende markt door de lage rente.

Gedurende de verslagperiode plaatste Berlin Hyp twee grote pandbrieven in de markt met een gezamenlijke omzet van 1 miljard euro. De tweede pandbrief betrof een zogenaamde Green Bond en nooit eerder trok de bank zoveel buitenlandse belangstelling  ( 47 procent). Streven is om het aandeel van financieringen in duurzame gebouwen in het totale leningboek ter verhogen naar 20 procent. De groene leningen hebben nu een omvang van 2,4 miljard euro.

 

Reageer op dit artikel