nieuws

Heijmans schrijft na jaren zwarte cijfers

Financieel

Heijmans schrijft na jaren zwarte cijfers

Bouwbedrijf Heijmans heeft in de eerste helft van dit jaar een winst behaald, tegen een verlies een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde van herstel bij zijn divisie infra en verbeterde prestaties bij de tak woningbouw.

Het is volgens de bouwer voor het eerst sinds 2011 dat weer zwarte cijfers worden geschreven. De nettowinst bedroeg 20 miljoen euro, tegen een min van 12 miljoen euro een jaar eerder. Het onderliggende bedrijfsresultaat in Nederland verbeterde naar een plus van 9 miljoen euro, terwijl een jaar geleden hier een verlies werd geleden van 9 miljoen euro. Vorig jaar moest Heijmans nog grote afschrijvingen doen op een aantal probleemprojecten, waardoor het bedrijf diep in de rode cijfers belandde.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels