nieuws

Grote modeketen Achterhoek failliet

Financieel

Tuunte Fashion, een modeketen uit de Achterhoek met ruim veertig vestigingen, is op eigen verzoek failliet verklaard. De consument koopt volgens de directeur alleen nog in grote steden en online.

Grote modeketen Achterhoek failliet
Winkel Tuunte Fashion in Hellendoorn

Dat bericht Omroep Gelderland. Het faillissement is aangevraagd door directeur Louis van Andel. De investeerders achter Tuunte hebben besloten de stekker uit de modeketen te trekken. Het bedrijf draaide al vijf jaar met verlies. Het is nog niet duidelijk of de keten een doorstart zal maken. Wel is een curator aangesteld, aldus Van Andel.

Tuunte Fashion heeft meer dan veertig modewinkels in Nederland, waarvan 25 in de Achterhoek. De overige winkels liggen elders in Twente. Afgelopen jaren breidde Tuunte uit naar het westen met twee winkels in Zoetermeer en Nieuwegein. Het bankroet betekent het ontslag van de 250 medewerkers.

Van Andel zegt dat Tuunte zich niet snel genoeg heeft kunnen aanpassen aan het veranderende winkellandschap. ‘De consument is radicaal een andere weg in geslagen. Mensen kopen online of in grote steden.’ De laatste jaren probeerde de keten zich vergeefs te onderscheiden door te stoppen met uitverkoop en door winkels te openen op A-locaties.

Reageer op dit artikel