nieuws

Fors hogere winst voor Arcona Property Fund

Financieel

Fors hogere winst voor Arcona Property Fund

Arcona Property Fund keert, vooruitlopend op de publicatie van de definitieve halfjaarcijfers, een interim-dividend uit van 0,10 euro per aandeel in contanten. Het voorlopig resultaat komt in de eerste jaarhelft uit op 2,2 miljoen euro.

Dat schrijft het vastgoedfonds dat investeert in Midden-Europees vastgoed in een persbericht. De ex-dividenddatum is 7 augustus 2017. Daarmee is de registratiedatum 8 augustus 2017. De betaalstellingsdatum is 9 augustus 2017. Het fonds behaalde in de eerste jaarhelft een voorlopig resultaat van 2,2 miljoen euro. Dat is 2,1 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst voor rente en belastingen, geschoond voor eenmalige posten, is ruim 1,0 miljoen.

Arcona Property Fund heeft de voor het interim-dividend vereiste enkelvoudige halfjaarcijfers per 30 juni 2017 gepubliceerd op de website van het fonds (www.arconapropertyfund.nl). Arcona Property Fund presenteert uiterlijk op 30 augustus 2017 de volledige en definitieve resultaten over de eerste zes maanden van 2017. Arcona heeft besloten de frequentie van de bepaling van de intrinsieke waarde per aandeel en de publicatie daarvan te wijzigen. Voortaan zal maandelijks omstreeks de 20e van de maand de nieuwe intrinsieke waarde per aandeel gepubliceerd worden.

Het beursgenoteerde Arcona Property Fund belegt in commercieel vastgoed in Midden-Europa en wordt beheerd door Arcona Capital. Deze onderneming beheert in totaal 113 vastgoedobjecten in 52 steden in Centraal- en West-Europa met in totaal 4.000 huurders en een waarde van 645 miljoen euro.

Arcona Capital beheert een beursgenoteerd vastgoedfonds, twee gereguleerde private equity/ontwikkelingsfondsen en drie separate mandaten met beleggingen in de gehele regio, en meer dan 900.000 m2 aan grond voor de ontwikkeling van woningen en commercieel vastgoed. In Nederland beheert Arcona Capital 225 miljoen euro voor voornamelijk particuliere beleggers via fondsen in onroerend goed en risicodragend vermogen, waaronder het Arcona Property Fund.

Reageer op dit artikel