nieuws

Deutsche Hypo breidt portfolio met 2,1 miljard uit

Financieel

Deutsche Hypothekenbank heeft in de eerste jaarhelft voor 2,116 miljard aan nieuwe vastgoedleningen uitgegeven. De Duitse vastgoedfinancier groeide het hardst in de Benelux-landen.

Deutsche Hypo breidt portfolio met 2,1 miljard uit
hoofdkantoor deutsche hypo hannover

Dat blijkt uit een persbericht van 9 augustus over de nieuwe leningen. Dat is een toename van 17,4 procent ten opzichte van de 1,802 miljard euro aan nieuwe hypotheken medio 2016. Het meeste nieuwe kapitaal ging naar kantoren (712 miljoen euro), gevolgd door retail (701 miljoen) en residentieel vastgoed (387 miljoen). Ongeveer 62 procent van de nieuwe activiteiten werd verricht in thuisland Duitsland.

In de Benelux-landen werd voor 385 miljoen euro aan vastgoeddeals gefinancierd tegen 85 miljoen euro medio 2016. Ook in het Verenigd Koninkrijk was Deutsche Hypo actief met 253 miljoen euro aan verschafte leningen. Toch was dat beduidend minder dan de 472 miljoen euro aan Britse leningen in de eerste zes maanden van 2016. Oorzaak van de bijna-halvering lijkt het Brexit-besluit van 23 juni 2016. In totaal verschafte de financier 803 miljoen euro aan vastgoedfinanciering buiten Duitsland tegen 710 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens de bank is de kwaliteit van de leningenportefeuille met de nieuwe financieringen verder toegenomen. In het persbericht worden geen nadere cijfers gegeven. Deutsche Hypo publiceert het financiële halfjaarverslag op 31 augustus. Volgens het jaarverslag van 2016 bedroeg de totale vastgoedleningenportefeuille bijna 12 miljard euro.

Reageer op dit artikel