nieuws

Doorstart Vögele onder Vidrea Retail

Financieel

Doorstart Vögele onder Vidrea Retail
vögele-winkel

De Nederlandse winkels van de modeketen Charles Vögele krijgen een doorstart. De curatoren hebben daarover op 7 maart overeenstemming bereikt met Vidrea Retail.

De overeenstemming betreft negentig van de oorspronkelijk 95 winkels. Het is echter niet zeker dat die daadwerkelijk allemaal open kunnen blijven. Dat is volgens Vidrea nog afhankelijk van de onderhandelingen met verhuurders. Curator Johan Westerhof van HVG Law spreekt van goed nieuws voor de klanten en het personeel. Charles Vögele telde 700 werknemers in Nederland. De nieuwe eigenaar wil zoveel mogelijk banen behouden.

Vidrea Retail wil de winkels nog voor het komende najaar ombouwen tot winkels waar meerdere merken worden verkocht, voor dezelfde doelgroep als het huidige Charles Vögele. Dat bedrijf richt zich op mannen en vrouwen vanaf 35 jaar. Met het Zwitserse moederbedrijf is overeenstemming bereikt over de levering van de zomercollectie, zodat de winkels binnenkort weer nieuwe voorraad ontvangen. Door een licentieovereenkomst blijft het merk Charles Vögele na de doorstart een van de merken in de schappen.

Eind januari liet de nieuwe Vögele-eigenaar, het Italiaanse Sempione Retail, Nederland de rug toe te keren en de financiering stop te zetten. Vervolgens werd het faillissement aangevraagd voor de Nederlandse winkels. Vögele stoot ook de Duitse en Belgische winkels af. Textielondernemer Remt Melles zal het bedrijf na de doorstart leiden. Hij was eerder onder andere commercieel directeur bij MS Mode en Miss Etam en is eigenaar van de kleinere keten Hockey Republic.

Reageer op dit artikel