nieuws

Kunnen A radiatoren mijn energielabel verbeteren?

Financieel

Kunnen A radiatoren mijn energielabel verbeteren?
CVkoopjes

Voor de verkoper van een woning geldt dat hoe beter het energielabel, zeker als het B of zelfs A is, hoe makkelijker het huis te verkopen zal zijn.

Kan ik met energieklasse A radiatoren het energielabel van mijn huis verbeteren?
Bij de verkoop van een huis is een energielabel verplicht. Dat heeft als voordeel dat je direct kunt zien hoeveel een huis aan energie verbruikt.

Radiatoren
Er is veel te doen over energiebesparing. Denk aan beter isoleren, zonnepanelen kopen, nieuwe ramen nemen en de verwarming een graadje lager zetten. Energie is duur, met name de verwarming van het huis. Uit onderzoek is nu gebleken dat, naast een prima isolatie van de vloer, het dakgedeelte en dubbele beglazing ook nieuwe radiatoren helpen het verbruik terug te dringen.

A radiator?
Men spreekt zelfs over zogenaamde A radiatoren. Dat is de nieuwste generatie radiatoren die gebaseerd zijn op nieuwe ontwikkelingen een hoger rendement leveren. Dat kan een Eco radiator zijn die voorzien is van twee zones en zo de warmte beter in huis houdt. Of een HO2 warmtewisselaar, waarvan men claimt dat hij zelfs zuiniger is dan vloerverwarming. Of de lage temperatuur verwarming die het water niet boven de 55 graden verwarmt en op die manier energie bespaart.

Verbouwen
Misschien overweeg je om vloerverwarming te laten aanleggen? Wie weet kan het vervangen van de radiatoren net zoveel winst opleveren, terwijl de investering mogelijk lager is. Daarnaast loont het om voordat de cv ketel er mee stopt, te overwegen hem te vervangen. Dat kan het moment zijn om de radiatoren te vervangen door A klasse producten. Een bijkomend voordeel is dat er minder CO2 geproduceerd wordt. Goed voor ons milieu.

Invloed
De nieuwe generatie radiatoren, zeker in combinatie met de nieuwste CV ketel draagt bij aan het verminderen van het verbruik en dus aan het flink verminderen van de kosten. Dat weerspiegelt zich in het energielabel. Dankzij de A klasse radiatoren kan het label zo maar een of meer treden hoger uitvallen. De investering betaalt zich daardoor twee keer terug. Direct minder verbruik, zonder verlies van comfort. En bij eventuele verkoop van de woning door een beter energielabel. Op cvkoopjes.nl is meer informatie te vinden.

Reageer op dit artikel