nieuws

Vastned optimistisch over direct resultaat

Financieel

Vastned verwacht dat het direct resultaat 2016 aan de bovenkant van de eerder afgegeven prognose van 2,30 – 2,40 euro per aandeel uitkomt. Ook bevestigt het bedrijf het dividendvoorstel voor 2016 van 2,05 euro per aandeel. Dat meldt de beursgenoteerde winkelbelegger in een handelsbericht over het derde kwartaal.

Vastned optimistisch over direct resultaat

Dit jaar heeft Vastned in totaal ruim 81 miljoen euro niet-strategisch vastgoed verkocht, waarvan zo’n 69 miljoen in Nederland. Zo verkocht het deelbezit van winkelcentra Overvecht in Utrecht en Boven ’t IJ in Amsterdam-Noord en een groot aantal kleinere winkels in plaatsen als Gouda, Harlingen en Enschede. Samen met de acquisities van 42 miljoen euro in populaire winkelstraten van Parijs, Amsterdam en Utrecht ‘hebben wij hierdoor weer belangrijke stappen in de verdere rotatie van de portefeuille gezet’, aldus Ceo Taco de Groot.

Door de aan- en verkopen steeg het aandeel premium city high street shops naar 73 procent van de portefeuille. De bezettingsgraad in dat deel van de portefeuille bedraagt 99,1 procent. Over de hele portefeuille gemeten steeg de bezettingsgraad naar 96,9 procent. De waarde van de totale portefeuille bedroeg eind derde kwartaal 1,6 miljard euro.

Ook qua organisatie is een aantal veranderingen doorgevoerd. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf de invoering van eigen bestuur bij Vastned Retail Belgium aan. Dit is inmiddels doorgevoerd en daar plukt Vastned naar eigen zeggen nu al de vruchten van. Het Belgische team is als onderdeel van het eigen management verhuisd naar een andere locatie in Antwerpen en er zijn een aantal nieuwe collega’s gestart.

Voor de verhuizing van het kantoor in Nederland van Rotterdam naar Amsterdam worden op dit moment de laatste zaken geregeld. Vanaf 14 november is Vastned operationeel in het kantoor aan De Boelelaan 7 in Amsterdam.

In het derde kwartaal sloot Vastned 21 huurcontracten af voor een totaalbedrag van 2,9 miljoen euro. Zeven van deze huurcontracten sloot Vastned af voor premium city high street shops voor een totaalbedrag van 1,4 miljoen euro. Deze huurcontracten werden gemiddeld tegen 35,4 procent hogere huur afgesloten, waardoor de huur voor alle afgesloten huurcontracten gemiddeld met 4,1 procent steeg. De grootste huurstijging behaalde Vastned in het derde kwartaal in Frankrijk op de verhuring van Rue des Rosiers 3 in Parijs aan Adidas Originals. De huur steeg hier met 55 procent ten opzichte van de voorgaande huur.

Reageer op dit artikel