nieuws

Spreekbuis Global Listed Infrastructure Organisation

Financieel

Geen volwassen sector zonder eigen brancheorganisatie. In juli van dit jaar zag in Brussel de Global Listed Infrastructure Organization (GLIO) het levenslicht.

Ceo van de nieuwe wereldwijde belangenclub is Fraser Hughes. De Brit was vele jaren verbonden aan de eveneens in Brussel gevestigde Europese branchevereniging voor beursgenoteerd vastgoed, EPRA. Samen met EPRA’s Ceo Philip Charls, wiens rechterhand hij was, bracht Hughes EPRA tot grote bloei.

‘Gezien het enorme belang van een meer efficiënte financiering van de infrastructuur is het duidelijk dat de wereldwijde beursgenoteerde infrastructuur met één stem moet spreken richting politiek,’ verklaarde Hughes bij de lancering van de branche-organisatie voor beursgenoteerd infrastructuur. Volgens Hughes heeft de sector enorm groeipotentieel. GLIO zal zich voorlopig vooral focussen op voorlichting en onderzoek.

De huidige leden van GLIO zijn: Kempen & Co, AMP Capital, CBRE Clarion Securities, Cohen & Steers, CenterSquare Investment Mangement, Deutsche Asset Management, EY, Macquarie, Morgan Stanley, Nuveen Investments en Real Foundations.

Meer over beursgenoteerd infrastructuur in het novembernummer van Vastgoedmarkt, dat donderdag 17 november verschijnt. 

Reageer op dit artikel