nieuws

BAM stelt 400 miljoen financiering veilig

Financieel

BAM is een overeenkomst aangegaan met een syndicaat van leidende Europese banken voor een revolverende kredietfaciliteit van 400 miljoen euro tegen betere voorwaarden.

Dat bericht BAM in een bericht op de eigen website. De kwalitatieve voorwaarden van de overeenkomst zijn vrijwel gelijk aan de bestaande overeenkomst met de aanpassingen in lijn met de huidige Loan Market Association (LMA)-standaard. De kredietmarge en zogeheten bereidstellingsprovisie zijn wel verbeterd.

Koninklijke BAM Groep heeft zijn kredietfaciliteit vernieuwd tot 31 maart 2022. De transactie betreft een volledig gecommitteerde revolverende kredietfaciliteit. Deze vervangt de huidige faciliteit van 417,5 miljoen euro die een looptijd tot januari 2018 kent. Dit syndicaat omvat Rabobank, ING Bank, ABN Amro Bank en KBC Bank, plus zes zogenoemde mandated lead arrangers Société General, BNP Paribas, Commerz Bank, HSBC, Lloyds en UniCredit.

Nadat BAM eerder in juni 2016 al 125 miljoen euro aan achtergestelde converteerbare obligaties met een looptijd van vijf jaar succesvol heeft geplaatst, bevestigt de lange looptijd van deze faciliteit en de brede belangstelling van gerenommeerde financiers BAM’s leidende positie in de bouwsector, aldus BAM.

Reageer op dit artikel