nieuws

M&G heropent vastgoedfonds

Financieel

M&G gaat op 4 november de handel in de M&G Property Portfolio en haar toevoerfonds hervatten. De Britse vermogensbeheerder bevroor het fonds op 5 juli 2016 nadat beleggers na de uitslag van het EU-referendum massaal hun geld uit het fonds dreigden te halen.

De Brexit-stem zorgde voor veel onzekerheid op de Britse commerciële vastgoedmarkt. William Nott, ceo van M&G Securities: ‘Het besluit om de handel in het fonds op te schorten was de enige manier om beleggers te beschermen in de nasleep van het referendum. Het bevriezen van het fonds zorgde weer voor een normaal beleggingsklimaat. Wij kregen zo dus de tijd om panden te verkopen tegen een goede prijs.’

De fondsbeheerder heeft het vastgoed op A-locaties behouden en 58 gebouwen met een meer risicovol beleggingsprofiel voor in totaal 718 miljoen pond van de hand gedaan. De beleggingsportefeuille is volgens M&G nu weer voldoende beschermd tegen mogelijke volatiliteit in aanloop naar de Brexit.

De M&G Property Portfolio bestaat op dit moment uit 119 panden in Groot-Brittannië. Het fonds is overigens alleen beschikbaar voor Britse particuliere beleggers.

Reageer op dit artikel