nieuws

Homburg spant kort geding aan tegen gedupeerden

Financieel

Richard Homburg eist in een kort geding dat de Vereniging van Homburg en Geneba-gedupeerden (VHGG) onmiddellijk stopt met hem en de Homburg Groep te beschuldigen van fraude.

Dat schrijft NRC Handelsblad. Ongeveer 9.000 particuliere beleggers hebben hun totale inleg van zo’n 440 miljoen in vastgoedfondsen van Homburg Invest na de crisis grotendeels zien verdampen. Een groot deel van de beleggers – volgens NRC 2.200 – heeft zich juist bij Homburg aangesloten in een zaak in Canada tegen de Nederlandse staat. Maar zo’n 130 hoofdzakelijk bejaarde beleggers zien Homburg als schuldige aan het debacle, niet de Nederlandse staat.

Homburg eist dat de vereniging ‘de zeer zware en diffamerende beschuldigingen’ op de website staakt. Gedoeld wordt op de beschuldigingen ‘misleiding, manipulatie, mismanagement, bedrog, misstanden, stelen, fraude, piramidespel, oplichting’. Ook eist Homburg dat VHGG stopt met ‘misleidende reclame’ op laste van een dwangsom van 10.000 euro per overtreding en 1.000 euro per dag dat de overtreding voortduurt. Het kort geding vindt 31 oktober plaats bij de rechtbank Utrecht. VHGG is overigens ook in een rechtszaak verwikkeld met rechtsopvolger Geneba.

Reageer op dit artikel