nieuws

Dela brengt woningportfolio onder bij Amvest

Financieel

Dela Vastgoed brengt zijn woningportefeuille ter waarde van 121 miljoen euro onder in het Amvest Residential Core Fund (ARC). De komende jaren zal Dela zijn aandeel woningbeleggingen via ARC fors uitbreiden.

Dela brengt woningportfolio onder bij Amvest

Dat melden Dela en Amvest in een gezamenlijk persbericht. Daarin kondigt Coöperatie Dela de samenwerking met Amvest aan. Dochter Dela Vastgoed beheert de vastgoedportefeuille van de coöperatie. Deze heeft een omvang van 1,3 miljard euro en bestaat voornamelijk uit individuele winkelpanden en winkelcentra. In het laatste decennium heeft Dela ook een kwalitatief goede woningportefeuille opgebouwd met 543 eengezinswoningen in het geliberaliseerde segment van 121 miljoen euro.

Medio 2016 omvat ARC 6.200 woningen met een waarde van zo’n 1,5 miljard euro. Naast het onderbrengen van deze portefeuille in ARC, zal Dela de komende jaren meer investeren in dit fonds. Op deze manier denkt Dela zijn woningportefeuille sneller te kunnen laten groeien en verder te spreiden. Dela kan desgevraagd nog geen beoogd totaal woningbeleggingsvolume noemen. Door deze transactie kan Dela Vastgoed zich volledig richten op zijn kernactiviteiten in winkelvastgoed.

Frank Hendriksen, directievoorzitter van Dela Vastgoed: ‘Coöperatie Dela heeft aangegeven het aandeel woningbeleggingen binnen haar beleggingsmix fors te willen uitbreiden. We hebben inmiddels een mooie woningportefeuille opgebouwd maar om aan de ambitie van Dela te kunnen voldoen, is samenwerking met derden noodzakelijk. Na een uitgebreide selectie hebben wij met het oog hierop gekozen voor woningspecialist Amvest als partner. Het ARC Fund biedt Dela toegang tot een jonge en goed gespreide woningportefeuille met een goedgevulde pijplijn aan nieuwe objecten.’

Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest: ‘Wij zijn zeer verheugd dat een gerenommeerde belegger als coöperatie Dela kiest voor Amvest. Door de aankoop van de woningportefeuille van Dela Vastgoed en het toetreden van Dela als nieuwe participant, versterken wij de portefeuille van het ARC Fund. Met het nieuwe kapitaal van coöperatie Dela kunnen wij verder investeren in de kansen die de vrije sector woningmarkt biedt.’

Coöperatie Dela werd geadviseerd door Finance Ideas en Houthoff Buruma. Clifford Chance en PWC voorzagen Amvest van advies.

Reageer op dit artikel