nieuws

Uitbreiding WTC Amsterdam met 32.000 m2

Financieel

Uitbreiding WTC Amsterdam met 32.000 m2

CBRE Global Investors en de gemeente Amsterdam hebben overeenstemming bereikt over uitbreiding van het World Trade Center in Amsterdam met 32.000 m2 bvo kantoren en voorzieningen.

Op 20 september hebben beide partijen hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. De uitbreiding van WTC Amsterdam maakt deel uit van het stedenbouwkundig plan Strawinsky. De uitbreiding is gepland op de hoek van de Beethovenstraat en Strawinskylaan op basis van een ontwerp van architect PLP Architecture, een gerenomeerd architectenbureau uit Londen. De start van de realisatie is voorzien medio 2018 met een oplevering eind 2020. Gedurende de realisatie van de uitbreiding wordt ook de aangrenzende kantoortoren van 17.000 m2 bvo gerenoveerd.

De vermogensbeheerder wil geen financiële details geven. Dat het om een aanzienlijke investering én waardevermeerdering gaat, mag duidelijk zijn. De beleggingswaarde van de 32.000 m2 uitbreiding kan al gauw 160 tot 180 miljoen euro bedragen, raamt Vastgoedmarkt. Daarnaast zal de renovatie ook nog 20 tot 30 miljoen euro vergen en aan waarde kunnen toevoegen. WTC Amsterdam is de flagship asset van het CBRE Dutch Office Fund met een omvang van 125.000 m2 vvo aan kantoren en voorzieningen.

De uitbreiding van WTC Amsterdam zal de concurrentiepositie van het complex en de kwaliteit op de Zuidas verder verhogen. De uitbreiding van WTC Amsterdam is de volgende stap in de invulling van de strategie van het kantorenfonds die CBRE Global Investors in nauwe samenwerking met haar investeerders heeft ingezet. CBRE Global Investors neemt de ontwikkeling en renovatie van dit complex zelf ter hand.

Jean-Pierre Spierts, assetmanager CBRE Global Investors: ‘Wij zien kansen om in samenwerking met de gemeente het WTC Amsterdam een verdere kwaliteitsimpuls te geven. Met de geplande uitbreiding spelen wij in op de behoeften en trends in de kantorenmarkt zodat wij onze serviceverlening aan onze huurders en gebruikers continue kunnen verbeteren.’

Ronald van der Waals, portfolio director DOF, CBRE Global Investors: ‘Wij zijn zeer verheugd met het afsluiten van de overeenkomst voor de uitbreiding van het World Trade Center Amsterdam. Na de acquisitie van NoMA House en de start van de realisatie van WTC Utrecht past een uitbreiding van WTC Amsterdam zeer goed bij de strategie van het CBRE Dutch Office Fund: investeren in de beste kantorenlocaties in multifunctionele gebouwen waar een duurzame vraag naar is.’

 

Reageer op dit artikel