nieuws

TMG overweegt verkoop hoofdkantoor Amsterdam

Financieel

TMG overweegt het hoofdkantoor in Amsterdam te verkopen en terug te huren. Daarmee wil het moederbedrijf van De Telegraaf de kosten structureel verlagen.

Dat blijkt uit nieuwe bezuinigingsplannen die het mediaconcern op 27 september bekendmaakte. Tot en met 2019 wil TMG de kosten structureel met 90 miljoen euro per jaar verlagen. TMG wil ook de balans verkleinen door sommige bezittingen te verkopen. Onderzocht wordt of het loont het eigen hoofdkantoor aan Basisweg 30 bij station Sloterdijk te verkopen en vervolgens terug te huren.

TMG is gehuisvest in een kantorencomplex dat afgelopen jaren nog is uitgebreid en gerenoveerd. Een eerste analyse van TMG zou uitwijzen dat de marktwaarde van het hoofdkantoor tussen de 60 en 80 miljoen euro ligt. Het leeuwendeel van de 1.800 TMG-werknemers is in het pand gehuisvest. Tien jaar geleden telde TMG echter nog ruim 3.500 medewerkers. Het mediaconcern denkt ongeveer de helft van de kantoorruimte aan de Basisweg af te kunnen stoten en onder te verhuren aan derden.

Alle vastgoedbezittingen van TMG staan voor nog geen 28 miljoen euro in de boeken, blijkens het laatste jaarverslag, tegen een totale oorspronkelijke aankoopprijs van 170 miljoen euro. Verder sluit TMG het hoofdkantoor van Holland Media Combinatie aan Edisonweg 10 in Alkmaar. Dit dochterbedrijf zal zijn intrek nemen in het Amsterdamse hoofdkantoor. Bijna de helft van de besparing – 40 miljoen euro – moet al volgend jaar zijn behaald. (MvL)

Reageer op dit artikel