nieuws

ING verschaft 25 miljoen aan DanZep Hotels

Financieel

DanZep Hotels heeft een financieringsovereenkomst gesloten met ING Bank. De bank stelt 25 miljoen euro beschikbaar om de verdere groei te helpen realiseren.

Dat laat de Nederlandse franchisehouder van het easyHotel-concept in de Benelux weten. Samen met de eerdere investering van Crossroads European Real Estate Fund – als mezzanine-partner – brengt dit het totaal aangetrokken kapitaal in 2015 op 45 miljoen euro. Deze financiering wordt gebruikt om de expansie van easyHotel in de Benelux mogelijk te maken. Zo worden er naar verwachting in 2016 vier nieuwe hotels geopend waaronder een in Brussel en een in Amsterdam.

Hans-Poul Veldhuyzen van Zanten, mede-oprichter en eigenaar van DanZep: ‘We hebben in ING onze ideale partner gevonden om de gewenste groei mogelijk te maken. Het feit dat onze huidige hotels in de Randstad zo goed lopen heeft enorm bijgedragen aan de totstandkoming van deze financiering. We hebben zin in de bouwfase met onze partner Bakels en Ouwerkerk en zien ernaar uit om het komend jaar in meer steden in de Benelux open te gaan en zo nog meer gasten kennis te kunnen laten maken met het easyHotel-concept.’

EasyHotel is bedacht door Sir Stelios Haji-Ioannou, oprichter van easyJet. Wereldwijd heeft easyHotel 25 hotels in de grote steden van Europa en het Midden-Oosten. DanZep Hotels, masterfranchisehouder van easyHotel Benelux, opende vier jaar geleden het eerste Nederlandse easyHotel in Amsterdam. Vestigingen in Rotterdam en Den Haag volgden en inmiddels beschikt easyHotel over 297 kamers in Nederland.

Reageer op dit artikel