nieuws

Schopman leent 100 miljoen euro van Deutsche Hypo

Financieel

Deutsche Hypothekenbank (Deutsche Hypo) en J.H.F. Schopman en Zonen zijn een lening van 100 miljoen euro overeengekomen.

Schopman leent 100 miljoen euro van Deutsche Hypo

Die wordt aangewend ten behoeve van de financiering van de bestaande woningportefeuille en uitbreidingsplannen van Schopman in de regio Amsterdam. De vastgoedportefeuille van Schopman bestaat vrijwel uitsluitend uit historisch vastgoed binnen de ring. ‘De lange looptijd en de leverage van de financiering in combinatie met het onderpand maakt het een zeer interessante deal voor ons,’ aldus Wouter de Bever van Deutsche Hypo. De looptijd is twintig jaar. ‘De koop- en huurmarkt in de regio Amsterdam trekt hard aan, we willen investeren voordat de rek eruit is,’ zegt Tim van Schijndel van AHAM, de organisatie die verantwoordelijk is voor de exploitatie van de portefeuille.

Het onderpand bestaat voornamelijk uit grote woningblokken binnen de ring. Na de voorselectie onder begeleiding van Bart Douw (Orchard Finance) is de transactie, inclusief taxaties door CBRE, binnen drie maanden afgerond. In deze transactie is AHAM juridisch geadviseerd door Baker & McKenzie en Deutsche Hypo door Van Doorne. 

Reageer op dit artikel