nieuws

Miss Etam-eigenaar gaat naar de beurs

Financieel

De honderd overgebleven Miss Etam- en Promiss-winkels gaan naar de beurs. Eigenaar R&S Retail Group kiest voor een zogeheten reverse listing via het lege beursfonds Dico International.

Miss Etam-eigenaar gaat naar de beurs

De beursgang moet 16 miljoen euro opbrengen. Het verse kapitaal zal worden gestoken in overnames en de uitbreiding van de verkoop via internet. R&S ziet in de misère op de retailmarkt een goede voedingsbodem om te kunnen groeien.

Door de bedrijfsactiviteiten via een omgekeerde overname over te hevelen naar het bestaande beursfonds Dico International maakt R&S voor een prikkie een vliegende start op de beurs. Dico wordt gekocht van de investeringsmaatschappij Value8.

De doelstelling van het nieuwe beursfonds is om in 2017 uit te komen op een omzet van 120 miljoen euro; in de jaren daarna moet dat getal verdubbelen. De retailer heeft het aantal filialen teruggebracht van 180 naar honderd, waarbij huurcontracten werden aangepast.

Miss Etam presteert volgens R&S boven verwachting door het sterke merk, merktrouwe klanten en internetverkopen die goed zijn voor 20 procent van de omzet. Met de overname van Miss Etam is een stevig logistiek, facilitair en ict-platform verworven dat in de toekomst dienst kan doen voor nog te acquireren retailketens.

Reageer op dit artikel