nieuws

Faillissementen drukken bezettingsgraad Vastned

Financieel

De faillissementen van retailers als Miss Etam, Dr. Adams en Van Dalen en vrijgekomen Belgische winkels drukken de resultaten van Vastned. De bezettingsgraad daalde in het derde kwartaal 0,3 procentpunt.

Faillissementen drukken bezettingsgraad Vastned

Dat meldde de beursgenoteerde winkelvastgoedbelegger 3 november in een trading update. De bezettingsgraad nam af van 96,8 procent per 30 juni naar 96,5 procent per 30 september. De daling trad op in alle deelportefeuilles: met 0,9 procentpunt naar 94,1 procent bij de non-high street shops, met 0,1 procentpunt naar 93,5 procent bij de high street shops en met 0,2 procentpunt naar 98,8 procent bij de premium city high street shops. Maar na de balansdatum verhuurde Vastned Grote Staat 59 in Maastricht aan Top Fashion en Schuttershofstraat 22 in Antwerpen aan Falke. De bezettingsgraad van de premium city high street shops komt daarmee op 99,3 procent.

De verhuuractiviteit nam gemeten naar financiële opbrengsten iets af. In de eerste negen maanden van 2015 sloot Vastned 114 huurcontracten af voor 8,4 miljoen euro, tegen 107 huurcontracten voor 8,8 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De huren op de afgesloten overeenkomsten daalden met gemiddeld 0,4 procent. Dat is volgens Vastned een verbetering ten opzichte van de gemiddelde daling van 0,9 procent in dezelfde periode een jaar eerder. De premium city high street shops excelleerden. Voor deze portefeuille sloot Vastned in de eerste negen maanden twintig huurcontracten voor 2,9 miljoen euro met een gemiddelde huurverhoging van 33,5 procent.

Vastned verwacht voor 2015 een direct resultaat aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 2,40 tot 2,50 per aandeel.

Reageer op dit artikel