nieuws

Recordkwartaal voor JLL

Financieel

Het afgelopen kwartaal was wederom een recordkwartaal bij JLL. De goede resultaten in de regio’s EMEA, Americas en Asia Pacific alsmede LIM zorgden voor een omzet van 1,3 miljard dollar.

Recordkwartaal voor JLL

De winst per aandeel steeg naar 2,52 dollar, 11 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2014. De groei tekende zich in het derde kwartaal over de hele linie af: Bij Leasing steeg de omzet wereldwijd met 50 miljoen dollar ofwel 19 procent het meest, de omzet bij Capital Markets & Hotels steeg met 31 miljoen dollar (+26 procent) en bij Project & Development Services ging de omzet met 13 miljoen dollar omhoog (+21 procent). Bij vastgoedvermogensbeheerder LaSalle Investment Management gingen de totale inkomsten met 3 procent omhoog. 

In de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) groeiden de inkomsten op basis van honoraria met 25 procent tot 333 miljoen dollar. Dat was vooral te danken aan de sterke groei bij Capital Markets & Hotels (+35 procent), Advisory Consulting and Other (+35 procent), Project & Development Services (+27 procent) en Leasing (+23 procent).

JLL heeft de winst geherinvesteerd in de organisatie om de verdere groei van het bedrijf te stimuleren.

Reynout Vroegop, COO/CFO bij JLL Nederland: “De Nederlandse resultaten over het derde kwartaal zijn in lijn met de internationale ontwikkeling van JLL: groei ten opzichte van vorig jaar en een sterke pijplijn voor het vierde kwartaal en 2016. Met name in de Investor Markets is een aantal grote transacties tot afronding gekomen en dat heeft, naast de cyclische businesses van Taxaties, Property and Asset Management en Tétris, voor een solide performance in dit kwartaal gezorgd.’

Reageer op dit artikel