nieuws

Surseance Homburg Invest weer verlengd

Financieel

Het noodlijdende vastgoedfonds Homburg Invest heeft van de Canadese rechter opnieuw uitstel van betaling gekregen. De surseance bescherming is dit keer verlengd tot 17 januari 2014. Dit maakt Homburg dinsdag bekend in een update van zijn herstructureringsproces.

Surseance Homburg Invest weer verlengd
Danzigerkade_23_Amsterdam

Het fonds verkeert al sinds september 2011 in surseance onder de Canadese wetgeving (CCAA). De voornaamste voorwaarde waaraan nog moet worden voldaan om tot een doorstart te komen onder de naam Geneba, is uitgifte van een AIFMD-vergunning door de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarover worden momenteel gesprekken gevoerd met de toezichthouder. De AFM moet uiterlijk 24 december uitsluitsel geven, maar deze termijn kan nog met 13 weken worden verlengd.

Nederlandse particuliere obligatiebeleggers hebben ruim 400 miljoen euro in het vastgoedfonds gestopt. Zij gingen akkoord met de oprichting van een nieuw fonds Geneba, waarin zij aandeelhouder worden.

Reageer op dit artikel